creativesolution.se © 2009

 

Nyheter

 

Vi finns nu på Facebook

 

 

 

 

 

 

Sömnproblem

 

Svårigheter att somna och orolig sömn  är mycket vanliga problem. Orsakerna är ofta stress, oro, depression och fysisk smärta.

Konsekvenserna av att man får för lite sömn kan ta sig många olika uttryck. Dålig sömn kan ha samma effekt som demens när det gäller minnet och koncentrationsförmågan.

Men det är inte bara hjärnan som behöver sömn. På natten ägnar sig kroppen åt att reparera och bygga nytt. Kroppen laddar helt enkelt batterierna och ägnar sig åt återuppbyggnad. Därför är det viktigt att komma till rätta med problemen.

I kinesisk medicin är första steget att undersöka vilka obalanser som finns i kroppen. Man ser på kroppen som ett energisystem, som alltid strävar efter balans. När kroppen är i balans sover man gott, då är man lugn, utan oro.

Genom att titta på tungan och känna på handledspulsen kan jag bedöma din vitalitet och se vad som behövs för att balansera din kropp.

Vi talar också om levnadsvanor, kost och försöker tillsammans fastställa om något, och i så fall vad, just nu stressar dig i ditt liv.

Det finns forskning (The effects of acupuncture on insomnia) som visar att akupunktur tycks påverka funktionen i det autonoma nervsystemet med till exempel ökad perifer cirkulation som resultat. En stor andel patienter rapporterar parallell sömnförbättring till smärtlindringen efter akupunkturbehandling.

Liksom kinesisk medicin handlar också yoga om att åstadkomma balans. Ordet kan enkelt översättas med medvetenhet via fullständig balans mellan kropp, sinne och själ.

Medicinsk yoga till exempel har mycket bra, mjuka och enkla rörelser och övningar, som har visat sig kunna sänka kortisolnivån i blodet och därmed ha lugnande inverkan. Den yogiska andningen har också i sig en form av meditation som enligt studier lugnar avsevärt och sänker blodtrycket.

Avstressande övningar och metoder som mindfulness kan också, ofta med stor framgång, användas.

Man kan med andra ord använda sig av akupunktur, mindfulness och medicinsk yoga vid sömnproblem.

 

 

 

  Besök vår gästbok >>

 

 

 

 

Exempel på symtom, besvär och sjukdomar jag behandlar på kliniken. 

 

Muskelvärk >>

Huvudvärk och migrän >>

Nervsmärta >>

Barnlöshet >>

Oro och sömnlöshet >>

Infektion / inflammation >>

Kvinnosjukdomar ´>>

Matsmältningsbesvär >>

Allergier >>

Kontakt: 0243-85 770

millerfysakupunktur@gmail.com              Vi finns nu påFacebook      

Bookmark and Share